Tészta tavaszi zöldségekkel

  • 2013.05.17.
  • 8

Vagy inkább tavaszi zöldségek tésztával. Ez a gyors tésztaebéd maradék párolt spárga felhasználására született. Kellett valami finom, bátorító, tápláló kaja a fogorvos előtt. Nem tudtam, mikor tudok majd legközelebb enni.Szóval volt maradék vajban megforgatott párolt spárga, és a sült retek dolgot is ki akartam próbálni. Igazán gazdag, színes ebéd lett belőle.Hozzávalók 4 személyre:6-8 szelet bacon felkockázva4 szál zöldhagyma felkarikázva8 db retek felkockázva250 g párolt spárga 4-5 cm-es darabokra vágva3-4 (kis női) marék fagyasztott borsó250 g spagettisó, bors, szerecsendióolíva olaj5 dkg feta jellegű sajt, de lehet több is1 csokor petrezselyemlevél, megmosva, felaprítvaElőször feltettem egy fazék vizet a tésztának.Egy kevés olíva olajon megpirítottam a szalonnát, majd ment rá a hagyma, amit pár percig sütöttem. Következett a retek, ezt úgy 3 percig pirítottam, amíg kicsit megpuhult, de azért még ropogott. Amikor a nyers zöldségek már elkészültek, hozzáadtam a borsót és a spárgát, és csak addig hagytam őket párolódni, amíg átforrósodtak. Sóztam, borsoztam. Közben kifőztem a tésztát.Végül a leszűrt tésztát a serpenyőbe tettem, és óvatosan összeforgattam a zöldségekkel. Tálaláskor megszórtam az összemorzsolt sajttal és petrezselyemmel.Selymes tészta, ropogós, friss zöldségek. Nagyon tavaszi, nagyon finom. (És a sült retek sem elvetemült ötlet.)