~ BARACKOS MIGNON ~

  • 2022.05.19.
  • 1


»HOZZÁVALÓK« - 10 db - hozPiskóta :- 3 tojás, 3 ek cukor, 3 ek liszt, csipet só- kb 1 ek lekvár - a tetejéreKrém :- 3 dl tej, 1 tasak tejszín ízű pudingpor, kb 3 ek porcukor- 10 dkg vaj, 1 ek barack szeszes ital aromaFondant :- 25 dkg cukor, 130 ml víz, 1 kk 20 % - os ecet- narancssárga ételszínezék ( gél állagú )- kb 1 ek barack aromaA sütőt 180 °C - ra melegítjük. A tojást habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd óvatosan hozzáforgatjuk az átszitált lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt kb 20 * 30 cm - es tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt megsütjük.A tejben megfőzzük a pudingport, a vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot és az aromát.A kihűlt piskóta széleit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk, betöltjük a krémmel, majd nagyon vékonyan lekenjük a tetejét lekvárral és hűtőbe tesszük.

A fondanthoz egy tiszta lábasba szórjuk a cukrot, hozzáöntjük a vizet és az ecetet, majd felforraljuk, ezután alacsony lángon kb 15 percig gyöngyöztetjük. ( akkor lesz jó, ha a két ujjunk közt szálat tudunk húzni ) Ha nem sikerül , akkor még pár percig tovább forraljuk. Ezután lekapcsoljuk a lángot és párszor átkeverve kihűtjük. Hűlés
közben a fondant szépen besűrűsödik és kifehéredik.
A fondantot vízgőz felett kissé visszaolvasztjuk, ekkor ízesítjük és színezzük. A piskótát
kb 5 * 4 cm - es darabokra vágjuk és egyesével bevonjuk a fondanttal - ha a fondant sűrűsödik pici vízzel hígítjuk. A mignonokat hűtőben dermesztjük, majd tetszés szerint díszítjük.

Címkék

Fondant