~ SPENÓTOS TEJFÖLHABOS KIWITORTA ~

  • 2022.05.13.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :
- 3 tojás- 3 ek cukor- 10 dkg rizsliszt- 10 dkg bébispenót- 1 ek étolaj- 1 / 2 kk gluténmentes sütőpor ( Haas )Krém :- 330 g 20 % - os tejföl ( szobahőmérsékletű )
- 1 kk vaníliakivonat- 1 citrom reszelt héja- kb 10 dkg porcukor- 2 dl tejszín- 15 g étk. zselatin- 50 ml vízTetejére :
- kb 6 db kiwi- 1 tasak színtelen tortazselé ( Haas )
A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük. A spenótot az olajjal együtt botmixerrel pürésítjük.A tojások fehérjét habbá verjük, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a spenótpürét és a sütőporral elkevert rizslisztet. A masszához óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot és egy 22 cm - es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk. Kb 10 perc alatt készre sütjük.A krémhez a tejfölt ízesítjük vaníliával, porcukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Azután hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt.A kihűlt piskóta köré tortakarikát helyezünk, majd rásimítjuk a tejfölhabot és hűtőbe tesszük dermedni.
A kiwit meghámozzuk, felszeleteljük és tetszés szerint elrendezzük a krém tetején. A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és ráöntjük a gyümölcsre. A torta pár óra hűtés után szeletelhető.