Pizzás kalács

  • 2012.11.26.
  • 8

Tészta: 45
dkg sima liszt 5 dkg kristálycukor 1 élesztő 2 dl tej 2.5 evőkanál olaj 1 vaníliacukor 1/2 sütőpor 1 tojás pici só A hozzávalókat jól ledolgozzuk, mintha kelesztett tésztát készítenénk. Félre tesszük és hagyjuk kelni 20-30 percig.Addig elkészítjük a tölteléket: 500 ml paradicsomlé 2 tejszínízű pudingpor Dr.Oetkerkevés cukor, sófűszerek: szurokfű, kakukkfű, bazsalikom, bors, 2-3 gerezd fokhagyma 15 dkg margarinMegfözzük a
paradicsomlében a pudingot, és
még melegen habverővel belekeverjük a margarint.A megkelt tésztát 4 felé osztjuk ugyanígy a tölteléket is és elkezdjük kinyújtani az 1 tésztát.Kocka alakú tésztát nyújtunk és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. Elnyújtjuk a 2.tésztát, megtöltjük feltekerjük és a 2 db megtöltött kalácsot összefonjuk óvatosan.
A tetejét felvert tojással kenjük meg.Ez a pudingos kalács féladagos receptje, a fele tésztából édeset, a másikból pizzásat szoktam készíteni. Mindkettőnek nagy sikere van