Hagymás pogácsa

  • 2011.12.19.
  • 1

Karácsonykor sós süti is készül nálunk, nem csak édes. Most ez a kedvenc. Limara receptje alapján készült.Hozzávalók:1 kg liszt50 dkg margarin2 ek. só2 tojás1 dl tej1 nagy tejfölKevés cukor5 dkg élesztő"Töltelék": 7 dkg vaj3-4 fej lilahagymaA élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A margarint gyorsan elmorzsoljuk a liszttel, melynek a közepébe mélyedést készítünk, abba tesszük a többi hozzávaló és összegyúrjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.Eközben a felolvasztott vajon megpirítjuk a félkarikára vágott hagymát.A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra és a hagyma felét elosztjuk rajta.

A tésztát képzeletben 3 részre osztva a felső észt középre,az alsót pedig rá hajtjuk. Ezután mehet rá a maradék hagyma és a két szélét is behajtjuk a tészta feléig,majd ezt is félbe.

1óra pihentetés következik.Kinyújtjuk ujjnyi vastagra,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire tesszük ahol fél órát pihen. Közép meleg sütőben, tojással lekenve készre sütjük.Nagyon sok lett belőle,de nagyon gyorsan elfogyott.