Mandulás praliné

  • 2013.04.02.
  • 4

Tökéletes nassolásra, ha egy kis édességre vágyunk, vendégeknek, vagy akár ajándékba, egy szóval megtestesíti azt, amit általában a pralinék és a bonbonok szoktak. Aki nem annyira lusta, mint most én, vonja be csokival, úgy pralinésabb lesz. De így is-úgy is nagyon finom :) Kb. 25 db lesz.Hozzávalók15 dkg darált keksz5 dkg darált mandula5 dkg porcukor7,5 dkg puha vaj50 ml tojáslikőr10 dkg fehér csokoládé3 ek kakaóporElkészítésA kekszet, a mandulát, a porcukrot, a tojáslikőrt összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat.A fehér csokit megolvasztjuk, a kekszes masszához adjuk, és az egészet összegyúrjuk.Kézzel kisebb téglalapokat formázunk, amiket meghempergetünk kakaóporban. Hűtőbe tesszük.