Pörkölt, szaftjában főtt burgonyával

  • 2020.07.03.
  • 1

Jobb címet nem találtam neki.....:))) Ez az étel isteni, nem tudom máshol hogy hívják, de gyakorlatilag egy pörkölt, amiben megfőzzük
a végén a burgonyát.
Így tökéletesen átveszi az ízeket és ettől lesz sokkal finomabb, ízesebb. A hús bármilyen lehet, én most pulykacombot használtam, máskor soványabb tarjából vagy lapockából készítem. Ez most kicsit különlegesebb ízvilágot kapott, volt itthon még egy kis üveg paradicsomos chilis chutney (Lidl), abból tettem egy jó evőkanálnyit. :))Hozzávalók:
1 kg hús ( nálam pulykacomb)
2 nagy fej hagyma1 nagyobb paprika1 paradicsom2 gerezd fokhagyma1 evőkanál gulyáskrém ( elhagyható)1 evőkanál paradicsomos chilis chutney ( elhagyható)só, bors, majoranna3-4 evőkanál olajkb 70 dkg burgonya (nálam 4 közepes méretű)Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, paradicsomot, átkeverjük, majd a zúzott fokhagymát is beletesszük. Levesszük a tűzről és adunk hozzá kb 1 jó evőkanálnyi pirosparikát.
Ezután beletesszük a felkockázott husit, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Én nagyon szeretem , így két jó nagy csipetet teszek bele. Végül hozzákeverjük még a gulyáskrémet és a chutneyt is. Utóbbitól enyhén édeskés, pikáns ízt kap.
Felöntjük kicsivel több vízzel, mitn ami éppen ellepi és fedő alatt takarékon puhára főzzük. A pulykahusinál ez kb 50-60 perc, sertésnél kicsivel több.Amikor már puha a hús, hozzáadjuk a megpucolt, negyedelt burgonyát, az elfőtt vizet pótoljuk, és puhára főzzük. Ez még kb 10-15 perc, burgonyától függően.
Savanyúsággal tálaljuk.