Szilvás morzsatorta (crumble) - gaps módra

  • 2013.10.10.
  • 5

A morzsatortát a "legkétbalkezesebb" konyhatündérek is ismerhetik, lévén a legegyszerűbb sütemények egyike. Most ezt készítettem el az étrendünk szerint.

Hozzávalók: 3 nagy marék kimagozott szilva, 1mk. fahéj, 4 ek. xylit, 10-12 dkg kókuszliszt, 3 nagy ek. kókuszzsír, vaníliapor (opcionális)

Egy piteforma (vagy kisebb tepsi) aljára szórjuk a szilvát (én most tettem alá sütőpapírt, mert nem makulátlan az edény bevonata), a fahéjat összekeverjük 1 ek. xylittel és megszórjuk vele a gyümölcsöt. A kókuszliszthez adjuk a maradék édesítőt és a jó hideg kókuszzsírt (valamint egy csipet vaníliaport, ha van). Az ujjainkkal elmorzsolgatjuk, hogy szépen egynemű legyen. Ezt a "morzsát" egyenletesen a szilvára szórjuk.
Előmelegített sütőben sütjük 180-200 fokon kb. 30 percig. Ha nagyon barnulna a teteje, vegyük lejjebb a hőfokot.
Tálaláskor egy kevés kókuszkrémmel öntjük le.