Olasz krumplikrém

  • 2013.01.27.
  • 6

Impériában kóstoltam ezt a finomságot, és ha Marcella nem árulja el, hogy krumpli az alapja, sosem találtam volna ki.
Azóta gyakran készítjük el mi is itthon, mert a magyar fokhagyma is van olyan jó, mint az olasz, nem is beszélve arról, hogy mennyire egészséges !Ide tettem fel a kóstolóról fotót :
http://ooolasz.blogspot.hu/2012/08/imperia-notte-bianca-kurtoskalacs-sutes.htmlHozzávalók :
10 dkg krumpli 77 kcal,
5 dkg joghurt
30 kcal,
mustár 2 dkg 18 kcal,
fokhagyma 2 gerezd 9kcal

=
134 kcal /5 adag
=>
26,8 kcal )
+ só, bors
ízlés szerintAz eredeti receptben majonézzel és olívaolajjal kell kikeverni a főtt krumplit, de kalória és koleszterin csökkentés miatt én most joghurtot használok.
Elkészítése nagyon egyszerű. Megfőzöm a krumplit kockára vágva kevés sóval, leszűröm, összenyomkodom minél simábbra, és kikeverem a többi hozzávalóval.
Jó étvágyat kívánok hozzá !Szeretet és nagy ölelés

Dia