Töltött cukkini virág

  • 2012.08.31.
  • 1

Ez az utcánk :)Pietrabrunai szomszédasszonyom, Rinalda mutatta meg, hogyan kell az olaszok által gyakran készített töltött cukkini virágot megfőzni.A virágot csak frissen lehet felhasználni, mert másnapra annyira elhervad, hogy nem lehet szétnyitni a szirmait.
A töltelék szinte mindig
főtt
rizs alapú, amibe belekevernek zöldségfélét, gombát, paprikát, zöldborsót, sajtkockákat.A megmosott virágszirmokat óvatosan kinyitjuk, és kanállal beletöltjük a tölteléket, majd a szirmok végén csavarunk egyet. Persze nekem nem lett olyan szép , mint neki, szét is nyíltak sülés közben, mert azt hiszem, túlságosan sokat gyömöszöltem a virágokba.Egy nagy serpenyőben olívaolajat melegítek, és szépen egymás mellé befektetem a virágokat. Sülés közben óvatosan átfordítgatom őket, hogy minden oldaluk szépen megpiruljon.A tányéron a kész sült virágok láthatók, az alsót már szétvágtam a villámmal, hogy látható legyen a töltelék is. Sajnos azt nem tudom most megmutatni, de igazából a sajtkockák felolvadnak a töltelékben, és olyan klasszul
tud nyúlni a virágtól a számig, na és én pont így szeretem :)A tányéron látható kis piros izé, az paradicsomsaláta akar lenni , de szegény nagyon bénán mutat ...Hát a fotók nem lettek túl szépek, mert szokás szerint csak az ócska kis telefonom volt kéznél, remélem megbocsájtható a bűnöm :)Szeretet és nagy ölelés

Dia