Hagymát hagymával
- 2013.02.18.
- 5
„Hagymának azonban a világért sem kell olyan soknak lennie, mint azt – sajnos – mondhatni általánosságban hiszik.” (Magyar Elek)
A pirított hagyma jó alapot adhat ételeinknek, ám ezek automatikus használata már a 20. század első évtizedeiben is olyan mértéket öltött, hogy szakácskönyveinkben nem ritkán külön kitérnek erre a problémára. Egyenízűvé, rosszabb esetben édessé tesz mindent, így pedig nincs értelme használni. Természetesen vannak olyan fogások, amelyek elképzelhetetlenek nélküle, ám a régi figyelmeztetés ma is aktuális: néha nem árt végiggondolni, valóban olyan nélkülözhetetlen-e, hogy az adott ételt a szokásos módon zsiradékban pirított hagymával indítsuk. Csináljunk inkább savanyúságot belőle!
[...] Bővebben!
A szerzőről
Régi receptek nyomában