Mákos homokkifli

  • 2020.07.02.
  • 0

Nagy rajongója vagyok az egyszerű, könnyű apró sütiknek. Feltölthetjük vele a kiürült kekszes dobozt, sokáig elállnak, csak jövünk-megyünk és bekapunk belőle egyet vagy kettőt. De a délutáni kávé kísérője is lehet, akár szépen becsomagolva ajándéknak is remek. Ismét a kifli sütő formát használtam, amit a Cookori biztosított. Nagyon kedvelem, szuper vele dolgozni. A recept is roppant egyszerű, érdemes kipróbálni. Megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. Hozzávalók kb. 35 db-hoz *12 dkg liszt *2,5 dkg darált mák *2,5 dkg darált dió *5 dkg porcukor *1 csipet só *1 késhegynyi sütőpor *1 tk vaníliás cukor *½ kezeletlen citrom reszelt héja *5 dkg vaj *porcukor a tálaláshoz A lisztet elvegyítjük a sóval, a mákkal, a dióval, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a reszelt citrom héjával, és összedolgozzuk a vajjal.
Becsomagolva pár órát hűtőben pihentetjük.
A forma mélyedéseit kevés tésztával a peremükig töltjük.
160 fokra előmelegített sütőben 18 perc alatt megsütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk.
Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.