Paleos kókuszgolyó

  • 2013.05.31.
  • 0

Nem vagyok megrögzött paleós, de rengeteg érdekes és jól hasznosítható dolgot hallottam, olvastam már erről az életmódról. Röviden és tömören a lényege az, hogy egy paleós nem eszik lehetőség szerint semmilyen mesterségesen előállított, adalékanyagokkal tömött ipari termékeket, továbbá törekszik arra, hogy nagyon sok húst, zöldséget és gyümölcsöt egyen. A fehér mérgeket, mint a cukor és a liszt messziről kerüli. Szerencsére ma már millió egy alternatíva létezik ezek kiváltására. Egy ilyen desszertet mutatok most be nektek, fogyasszátok egészséggel (szó szerint).

 Hozzávalók kb. 15 főre:
10 jól megérett banán
10 ek. aszalt gyümölcs
25 dkg kókuszliszt
25 dkg mandulaliszt
1 kk. kakaópor
kókuszreszelék
 Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk és villával jó alaposan összetörjük, majd leturmixoljuk. Hasonlóan járunk el az aszalt gyümölccsel is, én a saját kókuszgolyómnál szilvát használtam, ami utólag jó választásnak bizonyult, mert remekül passzolt a banán ízéhez. Hozzáadjuk a liszteket, a kakaóport és némi kókuszreszeléket. Kézzel jól összegyúrjuk, hogy homogén, nem ragadós, formázható masszát kapjunk.
Ebből golyókat formálunk, majd hasonlóan az eredetihez, kókuszreszelékben megforgatjuk. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon, majd már fogyaszthatjuk is.
 
Jó étvágyat és jó egészséget kívánok hozzá!