Jéghideg avokádó krémleves-a folyékony guacamole
- 2022.08.17.
- 9
-Ez olyan, mint a guacamole-mondta a fiam, amikor megkóstolta. És teljesen igaza volt az ízvilágot és az összetevőket illetően.
Vannak receptek, amelyek alapján meg kell dinsztelni a hagymát és alaplevet adnak a leveshez. Én nem bonyolítottam, minden nyersen került bele és vízzel hígítottam.
Ha gyorsan szeretnénk fogyasztani, adjunk hozzá jégkockát.
A színes paradicsomok a hab a tortán. Szerintem menőség levesbetétként nyers paradicsomot használni.
Akinek ez nem elég, szórjon bele némi pirított kenyérkockát, sült bacont, kukoricát.
Hozzávalók: 2 drb. érett avokádó
só, bors
1 hagyma
1 lime
1 csokor petrezselyem/korianderzöld
1 dl tejszín
A tálaláshoz: színes paradicsomok
lila bazsalikom
Krémlevesre vágysz?
Őzlábgomba krémlevesSült zöldség krémlevesPetrezselyemkrémleves gazdagon
Elkészítése
Az avokádó húsát kivájom, azonnal meglocsolom a lime levével.Turmixgépbe teszem a hagymával, a petrezselyemzölddel, a tejszínnel és kb. 6 dl hideg vízzel együtt.Krémesre turmixolom, sózom, borsozom.Az avokádó krémlevest elosztom a tálkákban. Apróra vágott paradicsommal, bazsalikommal díszítve tálalom.
A Jéghideg avokádó krémleves-a folyékony guacamole bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.