Jéghideg avokádó krémleves-a folyékony guacamole

  • 2022.08.17.
  • 9






-Ez olyan, mint a guacamole-mondta a fiam, amikor megkóstolta. És teljesen igaza volt az ízvilágot és az összetevőket illetően.



Vannak receptek, amelyek alapján meg kell dinsztelni a hagymát és alaplevet adnak a leveshez. Én nem bonyolítottam, minden nyersen került bele és vízzel hígítottam.



Ha gyorsan szeretnénk fogyasztani, adjunk hozzá jégkockát.



A színes paradicsomok a hab a tortán. Szerintem menőség levesbetétként nyers paradicsomot használni.



Akinek ez nem elég, szórjon bele némi pirított kenyérkockát, sült bacont, kukoricát.







Hozzávalók: 2 drb. érett avokádó



só, bors



1 hagyma



1 lime



1 csokor petrezselyem/korianderzöld



1 dl tejszín



A tálaláshoz: színes paradicsomok



lila bazsalikom











Krémlevesre vágysz?



Őzlábgomba krémlevesSült zöldség krémlevesPetrezselyemkrémleves gazdagon







Elkészítése



Az avokádó húsát kivájom, azonnal meglocsolom a lime levével.Turmixgépbe teszem a hagymával, a petrezselyemzölddel, a tejszínnel és kb. 6 dl hideg vízzel együtt.Krémesre turmixolom, sózom, borsozom.Az avokádó krémlevest elosztom a tálkákban. Apróra vágott paradicsommal, bazsalikommal díszítve tálalom.




A Jéghideg avokádó krémleves-a folyékony guacamole bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.