Thai tészta a'la Zsená

  • 2022.06.29.
  • 1

Szeretjük a kínai, thai, vietnami konyhát. Persze nem tudom, hogy kell elkészíteni és nem is mindig követem a recepteket, de improvizálni nagyon szeretek. Ma megmutatom az én kedvenc tésztaételemet - saját átgondolásban -, amit Nagyláb és Mr. Kardos egyaránt nagyon szeretnek.Thai tészta a'la Zsená1/2 fej fejeskáposzta, vagy kelkáposzta felaprítva (nem kell túl apróra)2 fej vöröshagyma szeletelve2 sárgarépa csíkokra vágva35 dkg csirkemell1 csomag spagetti tészta4-5 gerezd fokhagymasóolívaolajsós szójaszószOlívaolajon megpirítom a csíkokra vágott csirkemellet egy kis sóval. Amikor kifehérdett, hozzáteszem a zöldségeket, majd lefedve párolom kb. negyed órán keresztül.A tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm, majd a főzőedényben olívaolajon megpirítom az összetört fokhagymát. Ráöntöm a tésztát, alaposan átkeverem, s meglocsolom a szójaszósszal.Végül az egészet összekeverem.Télen-nyáron készíthető, hiszen a fenti zöldségek mindig rendelkezésre állnak. Gyakrabban szoktam kelkáposztát használni, de most Mr. Kardos új fejeskáposztát vásárolt, s ami megmaradt az amerikai káposztasalátából, az a fél került ebbe az ételbe.Ha 20 literes bográcsban készíteném, akkor is elfogyna. Próbálják ki!